Guldnecessär

När jag var på Quiltköping i år fastnade jag hos Tyger och Ting för en materialsats till en necessär med dödskallar i guld. Mönstret heter ResKlara och kommer från Quiltbiten. Ett roligt och lättsytt mönster.


Påsk o Vårduk

 

Först en påskduk som jag hittade mönstret till på Craftsy.

Vårduken fanns med i Quiltmagasinet och jag påbörjade den på en sydag hos Quiltstugan.

Smitten!

Åsa, på Quilt Passion, startade en grupp på facebook (Smitten quilt, på svenska) där var och en i sin egen takt syr på Smitten quilt.
Ett handsömnadsprojekt, jag sydde english paperpiecing (över pappersmallar). Det var inte alls meningen men Pernilla pratade sig varm och plötsligt står jag bland mina tyger och samlar ihop färgerna jag vill ha. Den är gjord helt av scraps, även baksidan, förutom den röda kanten. Det tyget köpte jag hos  Gittan. Mycket nöjd blev jag.

Klicka på bilderna så blir de större.

Vad hittar jag mer från 2015?

Letar bland korten och hittar detta. Dyker säkert upp något senare som jag kommer på att jag inte fotat.

En julduk som jag gjorde precis före jul får hänga med här.

Tomtegubbar

Tomtegubbar

Kurser 2015.

Två kurser gick jag i alla fall under 2015.

En som Quiltstugan ordnade. Det var med Susan Dahlberg då vi med hjälp av tyll m.m skapade tavlor. Riktigt roligt. Jag började med björkstammar. Den ska få en ram så småningom.

Sen var jag på en rakkviltningskurs hos Quiltbiten. Den gav mig mycket inspiration. Det går faktiskt utmärkt att kvilta bara med raksömnadsfot utan att bara göra raka sömma. För mig som inte kommit (orkat träna) överens med frihandskviltning öppnade sig nya möjligheter. På kursen fick vi göra fyra mugrugs och fyra större underlägg. På alla provade vi olika mönster. Dessutom visade hon ett mycket fiffigt sätt att sy fast kanten på maskin. Jag har sällan varit så nöjd efter en kurs.

Adventskalender 2015

Min dotter Pernilla och jag bestämde att vi skulle ordna varsin adventskalender. Hon önskade sig tema Ugglor samt tyg i sin färgskala och om ni kikar på hennes hemsida så kan ni se hur jag lyckades med det.

Jag önskade mig Lynette Anderson, Kaffe Fassett och tyg i dova tyger m.m. och Pernilla lyckades mer än väl. Jag är så nöjd och hoppas att hon går med på detta nästa år också.

 

 

Lite av varje.

För att komma igenom gamla bilder får det bli lite hopplock.