Quiltköping 2012

Så var det då dags för Quiltköping 2012. Det är en quiltmässa i Lidköping vid Vänern och var i år placerad i Framnäs vid Vänerns strand. Vacker utsikt var det när jag gick mellan de olika utställningshusen.

Även i år var det en tävling. Tappat tråden var temat och man fick utgå från 6 givna tyger, en bild och en bit dmc-garn. Därtill fick man lägga till ett tyg och sedan vad man ville. Detta blev mitt bidrag.

En workshop gick jag där jag fick lära mig att sy med chips och godispapper! Riktigt roligt var det. Min första väska är snart klart.

 Salas egen quiltbutik, Quiltstugan, var på plats och min dotter Pernilla var där och hjälpte Gittan under helgen.

Två år är det till nästa Quiltköping och jag vågar nog mig på en gissning att jag även då finns på plats.

 

 

 

 

 

 

Länge sen sist!

Här på hemsidan har det stått still men livet har fortgått! Jag har varit i Birmingham på Festival of Quilts 2011. En härlig upplevelse tillsammans med min äldsta dotter! Jag har sytt en del  men även gått igenom två ögonoperationer sedan i juni och är tacksam att jag trots allt fortfarande kan hålla igång min stora hobby.

Tänkte  ta och börja med att lägga in lite bilder från Birmingham. Min blogg är mest som en dagbok för egen del och och därför börjar jag där och fortsätter med det jag sytt i nästa inlägg som förhoppningsvis kommer rätt snart!

 

Quiltköping 2010.

Upptäckte att jag missat att skriva något om Quiltköping. Jag var där hela helgen. Dessutom var jag med i tävlingen, Ränderna går aldrig ur. Mitt bidrag ser du här!

Började fredagen med en första genomgång för att sedan avsluta med ett föredrag med Marti Michell. Lördagen gick jag grundligt igenom utställningar och affärer och till sist ägnades söndagen åt en kurs med Berit Hokanson.

Den hette Kub i kub och var mycket inspirerande. Berit var mycket duktig på färglära och hade många tips som jag tog till mig och ska försöka omsätta i min bonad. Vi får se hur det blir!

Tog en del bilder men gör det enkelt för mig genom att länka till några andra sidor.

Länk till alla bidrag till Ränderna går aldrig ur.

Länk till Quiltköpings egen hemsida.