Efter påtryckningar av min äldsta dotter!

Pernilla har en lagom aktiv sida. Lite som en dagbok för sina lapptäcksalster. Hon tycker att jag ska ta mig i kragen och göra likadant. Eftersom jag tycker det är en bra ide och jag numera är pensionär och har mer tid så gör jag ett försök.

Det är ett år sedan sist och jag har sytt en hel del under den tiden. Jag får helt enkelt börja med att leta mig bakåt bland mina foton och se vad jag hittar. Återkommer förhoppningsvis inom en snar framtid.

Gunilla

 

Bus-kul!

På  Majas paradis fick jag läsa att hon utmanade de som ville på ett Bus! Snabbt klickade jag i att jag ville vara med utan att ha en aning om vad det innebar. Men Maja brukar hitta på trevliga saker.

Så i veckan anlände ett spännande kuvert.

Det var några olika bitar med härliga färger. Jag får lägga till tre tyger och första bokstaven i mitt förnamn ska finnas med. Jag fick faktiskt en idé om vad jag vill göra med tygerna. En sak jag tänkt på men inte har något mönster till. Men tror att jag kan konstruera ett själv. Vi får se hur det går.  Den 18/3 blir det vernissage på Majas hemsida!

Sykurs i Öja.

Pernilla och jag brukar träffas och sy tillsammans ibland. Den här gången hade vi bestämt att hon skulle sy en bonad med kuber. Färgvalet är hennes eget och det är kul att vi väljer så olika färger att arbeta med. En duktig elev är hon i alla fall och nu är det ”bara” hoppsyning och kviltning kvar. Även jag hann med att sy och jag började med en kvilt med katten ”Arnie”.

Munkringar!

I dag blev det av att baka de munkringar som jag planerat att göra. Nu har jag vörtbröd och munkringar till jul. Får se om det blir något mer. Något med saffran skulle nog vara gott.

Här är bildbevis på vad jag sysslat mer. För du musen över bilderna kommer lite mer text.

Inte som jag tänkt mig!

Jag tycker det är trevligt när jag skriver kommentarer i någons blogg och sedan får ett personligt svar. Tänkte därför göra detsamma men inte blev det som jag tänkt!

Alla mina kommentarer hamnade på rad sist! Men, men. Det är väl tanken som räknas. Får se om det blir bättre nästa gång.

Varmt tack för alla kommentarer i alla fall!