Påsk o Vårduk

 

Först en påskduk som jag hittade mönstret till på Craftsy.

Vårduken fanns med i Quiltmagasinet och jag påbörjade den på en sydag hos Quiltstugan.

Lite av varje!

Länge sen jag gjorde någon uppdatering. Men här kommer en kavalkad av sådant jag gjort. Klicka så blir bilderna större och för du muspilen över så får du upp text.

 

Jag har väl inte sytt så mycket?

Har fått påpekat att jag är dålig att uppdatera. Men tänkte att jag har nog inte så mycket färdigt. Har påbörjat en del men det får vänta, tänkte jag. Men så började jag fundera lite mer och jag har ju gjort en del klart också. Mycket mer än jag trodde 🙂

Sykurs i Öja.

Pernilla och jag brukar träffas och sy tillsammans ibland. Den här gången hade vi bestämt att hon skulle sy en bonad med kuber. Färgvalet är hennes eget och det är kul att vi väljer så olika färger att arbeta med. En duktig elev är hon i alla fall och nu är det ”bara” hoppsyning och kviltning kvar. Även jag hann med att sy och jag började med en kvilt med katten ”Arnie”.

Quiltköping 2010.

Upptäckte att jag missat att skriva något om Quiltköping. Jag var där hela helgen. Dessutom var jag med i tävlingen, Ränderna går aldrig ur. Mitt bidrag ser du här!

Började fredagen med en första genomgång för att sedan avsluta med ett föredrag med Marti Michell. Lördagen gick jag grundligt igenom utställningar och affärer och till sist ägnades söndagen åt en kurs med Berit Hokanson.

Den hette Kub i kub och var mycket inspirerande. Berit var mycket duktig på färglära och hade många tips som jag tog till mig och ska försöka omsätta i min bonad. Vi får se hur det blir!

Tog en del bilder men gör det enkelt för mig genom att länka till några andra sidor.

Länk till alla bidrag till Ränderna går aldrig ur.

Länk till Quiltköpings egen hemsida.

Senaste från syrummet!

Så har jag fått fart på symaskin igen. Började med att göra en stor väska som är tänkt att ha istället för en Ikeaväska när stora alster ska med!

Sen så prövade jag på att sy repskålar. Riktigt roligt var det. Har dessutom köpt boken ”It´s a wrap II” där fanns mycket att inspireras av. Det svåraste på nybörjarprojekten har varit att få avslutningen snygg.

Sen har jag kommit igång med ett av de projekt jag köpte tyg och mönster till i USA. Det ska bli en stor väggbonad. Men exakt hur det håller jag på ett tag till. Färgåtergivningen är inte den bästa. Mycket snyggare i verkligheten.