Bilder från Aroskviltarnas utställning!

Här har alla som inte hade möjlighet att besöka Aroskviltarnas lapptäcksutställning möjlighet att se några bilder därifrån. Klicka på bilderna så blir de större!

Slut på vår utställning

Nu är vår utställning nerplockad. Det har varit riktigt roligt att vara med om den. Har tagit en massa bilder som jag tänker lägga ut här. Men först ska jag nu ta en sväng in till Sala och Kulturnatta. Där ska jag beskåda två olika utställningar med lapptäcken och besöka en tapetserigrupp som min man är med i.

Burkholders, mässa och hemresa.

Onsdag morgon styrde vi bilarna till Burkholders. Här är en länk där ni kan se att de hade en hel del att erbjuda! http://www.burkholdersfabric.com/

När vi alla hade hittat ”lite” att köpa även här så bestämde vi att eftermiddagen tar vi och spenderar på mässan som öppnade idag och inte på torsdagen som vi först trott. Det var bara att programera om GPS med adressen in till mässan i Lancaster och starta bilarna.

På mässan,  AQS Quilt Show & Contest-Lancaster, Pennsylvania,  fanns det mycket att se. Dels en utställning och sedan en massa försäljare. Det var tre våningar på den största delen sen fick man ta en buss ca. 10 minuter för att komma till en mindre del där det också var både utställning och försäljare. Många fina kviltar såg vi men det var inte tillåtet att lägga ut bilder härifrån på nätet så de behåller jag för mig själv.

Men en del inköp blev det även här. Jag köpte bla. en del mönster på minikviltar. Tycker att det är kul att sy smått och dessutom finns det då möjlighet att få plats med dem på väggarna.

Den här firman hade många fina mönster! http://www.averyspecialcollection.com

Vi tillbringade även torsdagen på mässan.

På fredagen ville de flesta åka tillbaks till Intercourse och fortsätta gå i de butikerna. Vi tog även en sväng till Bird-in-Hand där vi förutom några lapptäcksaffärer besökte Farmers Market som var en saluhall.

På lördagen blev det besök i ett stort köpcenter där en del klädköp gjordes. Vi hittade även en glassbar med mycket god glass som avnjöts sittande ute i vårsolen. Som avslutning tog vi en sväng till Jo-Anns.

På söndag var det så dags att lasta bilarna och styra mot New Ark som flygplatsen heter. Även denna resa gick med hjälp av GPS utan problem. Vi hamnade direkt hos Avis där vi kunde lämna tillbaks bilarna.

Här följer några avslutande bilder från en resa som helt motsvarade mina förväntningar.

Här är så bilderna från vår tur med Wagonen!

Här är fortsättningen på det förra inlägget. För muspekaren över bilderna så får du en förklarande text. Tänk även på att de blir större om du klickar på dem!

Besök i en quiltaffär med ytterligare några tyginköp avslutade även denna dag.

Tack för idag/Gunilla.

Fortsättning USA-resan.

Tisdagen började vi med ett besök på The Amish Farm and House. Det är en plats som, enligt vad de själva skriver, bildats för att ge en korrekt information om ” Old Order Amish lifestyle”. Där fanns dels en farm med bostadshus, ett skolhus och en övertäckt bro. Vi gick själva runt på farmen och fick sedan en guidad visning av bostadshuset.

Det som slog mig efter att vi besökt farmen var att det var som när man går på tex. Skansen och hör och ser hur det såg ut i Sverige förr i tiden. Men när vi gick ut från farmen i USA klev vi rätt in i samma tidsålder som vi fått berättat om. Dock uppblandat med moderna bilar, stora lastbilar m.m. Men den gamla kulturen lever kvar bland Amish-folket.

Sen var det dags för att åka på en Buggy-ride eller eftersom vi var tio som ville åka fick vi alla plats i en Wagon. Det blev en trevlig tur som bla. gick  igenom en Amish-farm. Men eftersom datorn inte vill som jag så lägger jag de bilderna i nästa inlägg.

Hoppas du orkar hänga med/Gunilla.

Första shoppingdagen.

Nu var det dags att handla! Vi styrde bilarna till Intercourse.Där var det ingen tvekan om att vi hamnat där det bor många Amish. På vägarna for stora lastbilar, personbilar och Amish buggys om varandra. Klappret av hästhovar varvades med dovt motorbuller. Ett litet samhälle med flera quiltaffärer m.m.

 Vi startade på Zook´s där vi nästan blev förstummade av alla tyger och där priseerna låg på ungefär 50 svenska kronor meter för alla nya tygerkollektioner. Det fanns även en del reatyger men det var en lyx att inte behöva titta där i första hand.

 

Efter en rejäl fika var det dags att gå tvärs över gatan och fortsätta shoppa! Här fanns dels en helt nyöppnad affär samt The Old Country Story, som var en stor affär med en lapptäcksutställning på ovanvåningen. Några tygbitar hittade jag även här! Plus en Amish-docka.

Dagens shopping avslutades hos Jo- Ann där det förutom tyg fanns mycket olika tillbehör.  Sedan var nog alla rätt nöjda och vi återvände till hotellet för lite kvällsmat.

Fortsättning följer/Gunilla.