Senaste från syrummet!

Så har jag fått fart på symaskin igen. Började med att göra en stor väska som är tänkt att ha istället för en Ikeaväska när stora alster ska med!

Sen så prövade jag på att sy repskålar. Riktigt roligt var det. Har dessutom köpt boken ”It´s a wrap II” där fanns mycket att inspireras av. Det svåraste på nybörjarprojekten har varit att få avslutningen snygg.

Sen har jag kommit igång med ett av de projekt jag köpte tyg och mönster till i USA. Det ska bli en stor väggbonad. Men exakt hur det håller jag på ett tag till. Färgåtergivningen är inte den bästa. Mycket snyggare i verkligheten.

Uppsprättad och hoppsydd samt ny symaskin!

Tyg ska sprättas upp sys ihop, inte männskor! Men ibland har man inget val och här sitter jag och tycker synd om mig själv. Orkar inte ta mig upp till symaskin men det ska väl bli bättre. Jag har i alla fall något att se fram emot. För jag har köpt en ny symaskin som jag väntar på.

Jag har en Janome MC 4800 som jag är mycket nöjd med. Men det dyker upp nya modeller med nya finesser och jag blev sugen att byta upp mig. Så kom då Janome med sin MC 7700 Horizon och jag började fundera på allvar, men den kostar en del. Då kom ett erbjudandet att köpa en MC 6600 i mycket bra skick och jag bestämde mig direkt. Det är en maskin som jag hört mycket positivt om och jag ser fram emot att få hem den om några veckor.

George Siciliano!

Har varit hos Mia i Surahammar och träffat George Siciliano! En amerikan som var en mycket trevlig berättare och som syr helt otroliga quiltar i olika variationer av Log cabin with a twist, men med pyttesmå bitar! Här är en länk till hans hemsida http://www.georgesiciliano.com/ där du kan se lite mer och här är några bilder som jag tog under kvällen.

Inte som jag tänkt mig!

Jag tycker det är trevligt när jag skriver kommentarer i någons blogg och sedan får ett personligt svar. Tänkte därför göra detsamma men inte blev det som jag tänkt!

Alla mina kommentarer hamnade på rad sist! Men, men. Det är väl tanken som räknas. Får se om det blir bättre nästa gång.

Varmt tack för alla kommentarer i alla fall!

Äntligen!!!

Ja det finns bara ett ord! Äntligen är min Square in Square quilt klar. Så mycket jobb som jag lagt ner på den quilten. Jag hade inte alls tänkt mig in i vad jag gav mig in på när jag började en kurs hos Anki för att lära mig att hantera Sns- linjalen! Tolv olika block, en träff i månaden. Det första jag lärde mig var att här krävs precion! Visst det behövs alltid om det ska bli exakt men här är det små och många bitar en mm fel blir snabbt massor! Tunn tråd och skära noggrant var en bra början och ibland är det bra att vara envis. Jag skulle göra den här klar, det skulle inte bli något UFO!

Vart efter blocken blev klara så skulle de quiltas! För hand så klart, tänkte jag och satte igång. Jag quiltade varje block för sig och gjorde först klar alla ljusa bitar. Men sen jag pratat med några andra som höll på med samma täcke och tillsammans med dem enats om att några Quiltpoliser finns inte så tog jag hjälp av symaskinen och quiltade de mörka partierna på maskin. Fortsatte sen av bara farten och gjorde de resterande ljusa bitarna, som blev kvar när allt var hoppsytt, också på maskin. Ungefär hälften är alltså handquiltat och hälften på maskin.

Som mellanlägg har jag använt bomullsvadd. Mycket behaglig att arbeta med men kräver att man quiltar rätt tätt.

Men nu är den klar och jag tog en promenad till närmsta granntomten som är Norrby Hembygdsgård där jag tog lite olika kort.

     

1