Skuggade kvadrater med Gunilla Plesner.

I fredags var jag till Quiltstugan i SALA där Gittan ordnat en kurs med Gunilla Plesner. Det var skuggade kvadrater som vi skulle sy.

Ett roligt mönster där varje ruta blev som ny eftersom vi bytte färg hela tiden. Min ska bli en duk till köket. Här är prov på de jag sytt. Observera att alla bitarna på samtliga bilder bara är utlagda på bakgrundstyget!

 

Men det var mina det. Sen var det de andras och alla var de olika och jag tror att de blir mycket fina när de blir klara. Här har du dem.

Mug Rugs!

Ja, vad är en Mug Rug?

Genom att sy lapptäcken och dessutom läsa massa bloggar på internet på både svenska och engelska har jag lärt mig så mycket inom lapptäcksvärlden. Det ger så mycket inspiration och dessutom är det ett mycket bra sätt att träna sig att läsa engelska. Borde bara våga prata mer också.

Det senaste har hittat är en SWAP med Mug Rugs. Jag vet vad det betyder men jag kan inte översätta det! Men försöker i alla fall förklara. Måste ta reda på vad SWAP står för! En SWAP är när många syr samma sak och sen byter med varandra. Mug Rugs är små bordstabletter (ca. 6×10 inch), lagom för en mugg och en smörgås.

Den här SWAPEN som jag gått med i är det 330 stycken deltagare från 25 olika länder!  Nu ska jag alltså sy två Mug Rugs och skicka till en adress som jag fått och jag kommer att få två stycken från någon annan. Klicka på bilden nedan om du vill läsa mer. Själv måste jag börja fundera på hur mina Mug Rugs ska se ut.

Mug Rug Swap