Bus-kul!

På  Majas paradis fick jag läsa att hon utmanade de som ville på ett Bus! Snabbt klickade jag i att jag ville vara med utan att ha en aning om vad det innebar. Men Maja brukar hitta på trevliga saker.

Så i veckan anlände ett spännande kuvert.

Det var några olika bitar med härliga färger. Jag får lägga till tre tyger och första bokstaven i mitt förnamn ska finnas med. Jag fick faktiskt en idé om vad jag vill göra med tygerna. En sak jag tänkt på men inte har något mönster till. Men tror att jag kan konstruera ett själv. Vi får se hur det går.  Den 18/3 blir det vernissage på Majas hemsida!

Sykurs i Öja.

Pernilla och jag brukar träffas och sy tillsammans ibland. Den här gången hade vi bestämt att hon skulle sy en bonad med kuber. Färgvalet är hennes eget och det är kul att vi väljer så olika färger att arbeta med. En duktig elev är hon i alla fall och nu är det ”bara” hoppsyning och kviltning kvar. Även jag hann med att sy och jag började med en kvilt med katten ”Arnie”.

Jag vann!

Bronwyn Hayes hade på sin blogg, http://www.red-brolly.com/red-brolly, en tävling där man skulle föreslå namn på några av hennes nya ”flickor”.

Jag föreslog Britta, för att jag tror att deras förfäder hade svensk anknytning och idag fick jag se att jag var en av vinnarna. Vinsten består av mönster och handtag till en liten börs. Denna har jag valt. Det ska bli så kul att sy den.

LOVE TO SHOP PURSE

På återseende / Gunilla

Mug rugs i långa banor!

Helt plötsligt sitter jag här med 7 stycken färdiga Mug rugs (små bordstabletter). Anledningen att jag började sy dem var att jag anmälde mig till Swapen (bytet) på den här sida  http://quiltinggallery.com/quilters-fun/ . Jag bestämde mig för att det är dessa två som jag skickar iväg till min partner långt borta! Återkommer med mer info senare.

Sen blev det en snarlik (bara kantremsan som skiljer) den  ska min Mor få.

Sen har jag varit med på en Sy tillsammans (över nätet) på Q&L en nätgrupp som jag är med i. Mitt bidrag dit blev dessa två.

Sen blev det två till av bara farten.