Fortsättning USA-resan.

Tisdagen började vi med ett besök på The Amish Farm and House. Det är en plats som, enligt vad de själva skriver, bildats för att ge en korrekt information om ” Old Order Amish lifestyle”. Där fanns dels en farm med bostadshus, ett skolhus och en övertäckt bro. Vi gick själva runt på farmen och fick sedan en guidad visning av bostadshuset.

Det som slog mig efter att vi besökt farmen var att det var som när man går på tex. Skansen och hör och ser hur det såg ut i Sverige förr i tiden. Men när vi gick ut från farmen i USA klev vi rätt in i samma tidsålder som vi fått berättat om. Dock uppblandat med moderna bilar, stora lastbilar m.m. Men den gamla kulturen lever kvar bland Amish-folket.

Sen var det dags för att åka på en Buggy-ride eller eftersom vi var tio som ville åka fick vi alla plats i en Wagon. Det blev en trevlig tur som bla. gick  igenom en Amish-farm. Men eftersom datorn inte vill som jag så lägger jag de bilderna i nästa inlägg.

Hoppas du orkar hänga med/Gunilla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *