Äntligen!!!

Ja det finns bara ett ord! Äntligen är min Square in Square quilt klar. Så mycket jobb som jag lagt ner på den quilten. Jag hade inte alls tänkt mig in i vad jag gav mig in på när jag började en kurs hos Anki för att lära mig att hantera Sns- linjalen! Tolv olika block, en träff i månaden. Det första jag lärde mig var att här krävs precion! Visst det behövs alltid om det ska bli exakt men här är det små och många bitar en mm fel blir snabbt massor! Tunn tråd och skära noggrant var en bra början och ibland är det bra att vara envis. Jag skulle göra den här klar, det skulle inte bli något UFO!

Vart efter blocken blev klara så skulle de quiltas! För hand så klart, tänkte jag och satte igång. Jag quiltade varje block för sig och gjorde först klar alla ljusa bitar. Men sen jag pratat med några andra som höll på med samma täcke och tillsammans med dem enats om att några Quiltpoliser finns inte så tog jag hjälp av symaskinen och quiltade de mörka partierna på maskin. Fortsatte sen av bara farten och gjorde de resterande ljusa bitarna, som blev kvar när allt var hoppsytt, också på maskin. Ungefär hälften är alltså handquiltat och hälften på maskin.

Som mellanlägg har jag använt bomullsvadd. Mycket behaglig att arbeta med men kräver att man quiltar rätt tätt.

Men nu är den klar och jag tog en promenad till närmsta granntomten som är Norrby Hembygdsgård där jag tog lite olika kort.

     

1

31 thoughts on “Äntligen!!!

  1. Vilket jobb du lagt ner på detta ursnygga täcke. Du hittade också en perfekt plats att fota den på.

  2. Vilket jättejobb du haft med denna men så blev det ju bara så snyggt. Jag hoppas att du nu efteråt tycker att det var värt allt arbete. Urläckert!!!
    Kram Carmen

  3. Visst är det många arbetstimmar men även om jag varit less på det många gånger så har det varit ett övervägande positivt jobb! Vi har en fin hembygdsgård som granne.

  4. Tack. Visst är det fina färger, men färgsammansättningen får jag tacka Anki Tielinen för. Det var hon som satte samman tygerna.

  5. Ja, mycket jobb blev det! Känns inte som jag kommer handquilta så mycket igen. Men man vet aldrig.

  6. Tack. Jag tvivlade nog aldrig på att jag skulle göra klart det, men att det skulle vara så mycket jobb hade jag inte insett och tur var nog det.

  7. Tack. Det är inte alltid så lätt att få bra foton. Men efter att sett att flera fotat i naturen så tog jag med mig täcket ut. Det var riktigt roligt.

  8. Tack. Ja, täcket var värt allt arbete. Jag har lärt mig många olika saker under arbetets gång. Men så är det väl. Träning ger färdighet! Men fullärd blir man aldrig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *